Esztrich betonozás - Burkolás

viktorepito.hu  I  info@viktorepito.hu


Esztrich betonozás - festés - gipszkartonozás - hidegburkolás - térkövezés


Belső festések, dekoráció, díszítőfestés, tapétázás

Leginkább Magánlakásoknál, Közületeknél, Intézményeknek, Csarnokoknál, Társasházaknak vállalunk munkákat a felsorolt tevékenységi köreinkből. Ha szeretné a nappaliját, lakását vagy családi házát belülről kifestetni, egyedi stílust adni neki vagy a cége irodáját, bemutatótermét új színbe öltöztetni.


                 • Belső diszperziós, szilikát és mészfestések
                 • Tapétázás, falburkolás
                 • Harzo-technológiák, fallazúrok
                 • Márvány hatású felületek készítése
                 • Gipszstukkó, dekorcsíkok

Festés

Miért érdemes szakemberre bízni a festést?
A festés egy nagyon egyszerűnek tűnő eljárás, mégis egy szakember által festett helység nem csak gyorsabban készül el, de a festés befejeztével általában elégedettebbek vagyunk, mint esetleg az általunk készített munka eredményénél.

Az örökzöld kérdés: mikor célszerű kifesteni a lakást?
Arra, hogy mikor kell festeni nincs konkrét recept, leginkább, ha úgy látjuk, hogy piszkos a plafon, a falak, kopottak a nyílászárók vagy csak egyszerűen változást szeretnénk az otthonunkba vinni akkor nosza rajta. Egyszerűbb, ha kis lakásban egy alapszínt alkalmazunk, esetleg kevés kísérőszínnel kombinálva. A pasztellszínek telítettségének és színárnyalatainak variálásával, egyszerűbben érhetünk el harmonikus hatást.

Ami nem megy ki a divatból: a mészfestés
A mészfestés, mint a neve is jelzi, mind a kötőanyag ill. festék is maga a mész. A mészfestésnél többnyire fehér színnel dolgozunk, de lehet színezni halvány árnyalatokra, esetleg mintával feldobható. Ennek a festési eljárásnak a páraáteresztő képessége jó, ezért inkább vizes, párás helyiségekben alkalmazzuk. (fürdőszoba festése, konyha festése) Rendkívül alkalmas lépcsőházak, pincék, parasztházak.

Kültéri festés
A külső terek festésekor ügyelni kell, a speciális UV és időjárásálló festékek, glett anyagok és repedésjavító masszák minőségére. A kültéri falfelületeket alaposan meg kell tisztítani. 


Tapétázás

Tapéta: a hagyomány és az innováció találkozása

A falburkoló anyagok egyik legnépszerűbb fajtája a tapéta, ami két fő alapanyagukban különböznek egymástól. Papíralapú, és műanyag borítású tapéták. A praktikus és esztétikai tulajdonságok rendkívüli gazdagságát nyújtják ezek a falburkolók, amelyek nem csupán díszítő jellegűek, de jól álcázzák a felület hibáit is. A tapéta kiválasztásakor színét és mintáját az adott szoba méretéhez, formájához és általános stílusához igazíthatjuk.


3 jó tanács tapéta kiválasztásához:

Az általános papírtapéta nagyon sokféle színben és mintában kapható , a hagyományostól egészen az extravagánsig. Érdemes otthon előre kigondolni, milyet szeretnél, nehogy a bőség zavarában aztán nehéz legyen a választás. A habtapéta erősebb, durvább bánásmódot is elvisel felhelyezéskor, a tapéta színén elmázolódó ragasztó pedig könnyen és maradéktalanul eltávolítható. A habtapéták kevésbé piszkolódnak, szakadás- és kopásállóságuk is jó.A tapétázás nélkülözhetetlen feltétele az alapfelület előkészítése. Tapétázás előtt a tapétázandó fal felületet meg kell tisztítani a korábbi burkolattól. Amennyiben szükséges, a felületeket glettelni kell. Erősen nedvszívó felületeket a ragasztó hígabb oldatával kell kezelni.